You are not connected. Please login or register

kisah benar lg nyata...

Go down  Message [Page 1 of 1]

1kisah benar lg nyata... Empty kisah benar lg nyata... on Tue Jun 24, 2008 1:53 am

Admin

Admin
Admin
Admin
semalam sewaktu saya dalam perjalanan pulang, dalam kereta, saya dengar satu cerita yang sungguh dahsyat. cerita ini diceritakan oleh seorang ahli bomba dari utara semenanjung. ini cerita benar sekali.....
satu hari beliau dan rakan-rakan telah menerima satu panggilan palsu berkenaan satu kemalangan yang telah berlaku di lebuhraya utara selatan. oleh kerana untuk mengesahkannya maka beliau dan rakan2 telah ketempat yang dikatakan oleh pemanggil.
tiada apa yang terjadi disana.
dalam perjalanan pulang, waktu itu pukul satu pagi, hujan turun renyai-renyai. di satu persimpangan susur keluar lebuhraya, mereka ternampak sebuah mpv mewah yang terbalik dan remuk sekali kerana melanggar divider yang tajam.
mereka segera turun dan melihat kemalangan itu dengan niat ingin menolong kiranya ada yang terselamat. tapi apa yang mereka saksikan sungguh dahsyat dan menyayat hati.
sesuatu yang tidak tergambarkan dahsyatnya. mereka jadi terkedu, tergamam, tiada sepatah perkataan pun yang dapat menggambarkan betapa dahsyatnya kejadian itu, semoga Allah melindungi kita semua dari kejadian yang seumpama ini.
pemandu mpv mewah itu telahpun mati terkulai dikerusi pemandu kerana kecederaan parah dikepala. mpv tersebut begitu remuk sehingga bumbungnya menhimpit kesemua pemandu dan penumpang di dalamnya.
di bahagian belakang mpv mewah tersebut terdapat tiga susuk tubuh manusia. seorang wanita dalam empat puluhan dan dua lelaki dalam duapuluhan. tidak terdapat seurat benang pun pada tubuh mereka. bogel-sebogelnya. wanita dan salah seorang lelaki itu dalam keadaan berpelukan kepala mereka pecah, darah menyembur di merata tempat, tulang rusuk mereka hancur dan tikam menikam antara satu sama lain. dahsyat sekali. tulang punggung wanita itu pula hancur.
lebih dahsyat lagi dengan jelasnya mereka lihat zakar lelaki itu masih didalam kemaluan wanita itu. langsung mereka tidak dapat dipisahkan. lelaki yang seorang lagi sedang dalam nazak dengan kecederaan parah di kepala. dan sayup-sayup kedengan suaranya memanggil.. mummy....mummy....mummy...... tangan pemuda yang melekat pada perempuan itu masih memegang zakar lelaki yang nazak itu.
ahli bomba itu terjelepuk. tidak pernah dalam hidupnya terbayang akan boleh terjumpa keadaan seperti ini. dengan semangat dari kawan-kawan, beliau segera bangun dan mengambil gergaji besi untuk memotong kenderaan yang remuk itu. mereka mesti melakukanya secepat mungkin, sebelum kejadian yang memalukan itu dilihat oleh orang ramai.
dalam kegelapan malam itu mereka mertungkus lumus membuat apa yang patut. dalam kesibukan bekerja tiba tiba bulu roma ahli bomba itu meremang naik, badan nya menjadi seram sejuk dan dada berdebar kencang. sambil bekerja, dengan jelas dari sudut mata beliau kelibat satu makhluk hitam yang sungguh besar memegang pedang, dengan muka yang sungguh bengis dan berang, nafasnya mendengus radang, mundar mandir dan mengelilingi kawasan kemalangan dengan gaya orang yang tersangat marah. dalam hati ahli bomba itu berkata ' Ya Allah, besarnya kekuasaan mu, mungkin inilah dia malaikal maut yang dikatakan itu".
mereka mengeluarkan mayat-mayat tersebut satu persatu kecuali mayat wanita dan lelaki yang tidak dapat dipisahkan itu. pada leher wanita tersebut terkalung tasbih yang memanchar apabila terkena cahaya. ahli bomba itu melihat dengan jelas terdapat ukiran salib pada setiap butiran tasbih tersebut akibat pancaran cahaya bulan. Astaghfirullah hal azim!!, masyaAllah!! apakah yang telah terjadi???
Selepas memeriksa dukumen pengenalan diri mayat2 tersebut, jelaslah bahawa wanita itu adalah ibu kepada kedua lelaki tersebut. agama yang tertera dalamnya ialah islam dan nama-nama mereka didahului dengan mohd dan nur.........
beginilah akibatnya orang yang telah melampaui batas melepasi garisan yang telah di tetapkan oleh Allah. balasan Allah terlalu pantas sehingga kita tidak sedar ianya datang. Begitu juga orang yang menyebarkan dosa dan maksiat insan lain.
apa yang akan terjadi jika orang lain terpengaruh dengan apa yang dilihat? mereka akan melakukan kemungkaran hasil pengaruh kita. selagi mereka melakukanya selagi itu kita mendapat bahagian dari kemungkarannya itu. apakah akan terjadi jika mereka melahirkan anak luar nikah? itulah tanggungan kita hinggalah keakhir hayat mereka dan cucu cicit mereka.
akan datang apabila kita telah berumur, janganlah kita tanya mengapa musibah terjadi kepada kita, mengapa anaku cacat? mengapa aku, anaku cucuku kena kanser ?. Mengapa berlaku kemalangan yang dahsyat hingga mencacatkan aku, anaku dan ahli keluarga ku?
mengapa aku di tipu?, mengapa aku, anaku, ahli keluargaku dirompak, dirogol, dicederakan, mengapa ahli keluargaku melakukan jenayah, dipenjara dan dihukum ?
sesungguhnya Allah itu maha adil. Dia akan membalas setiap apa yang kita lakukan secara sedar atau tidak. Bertaubat dan kembalilah kejalan yang diredai. Membuat dosa adalah fitrah manusia.Allah akan mengampunkan dosa kita kepadaNya walaupun sebesar mana sekalipun. Tetapi berbangga dengan dosa yang kita lakukan dan mempengaruhi manusia lain untuk sama membuat dosa adalah seburuk-buruk dosa dan hutang dosa ini bertambah selagi manusia yang kita pengaruhi itu membuatnya akibat kita.
renungkanlah........ dan selamat beramal........

View user profile http://smksa-portal.forumotion.com

2kisah benar lg nyata... Empty Re: kisah benar lg nyata... on Sat Apr 18, 2009 2:31 pm

miss_michi

miss_michi
Moderator
Moderator
salam elaik...
manusia tidak dapat melihat malaikat. malaikat adalah sebahagian daripada alam ghaib yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar kita dan akal kita tak mampu mengenalinya disebalik pancaindera yang ada pada manusia.Kita wajib beriman dengan perkara sam'iyat ini yang mana ianya terkandung di dalam Al-Quran.

Perkara ini tak mampu tunduk pd hukum hakam dunia.oleh itu, kita wajib beriman dengan cerita2 yang dikhabarkan oleh Nabi kita Muhammad SAW tanpa tokok tambah atau mengurangkannya. Jangan sekali kita membayangkan khayalan bagaimana rupanya malaikat, bagaimana rupanya syurga,neraka etc.

Malaikat tidak mmpu kita lihat,tidak mmpu kita fikir dengan akal kita perlu atas kita tidak membayangkan sifat2nya serupa dengan Nabi apatah lagi serupa dengan manusia. Hal ni da disbut dalam Al-Quran dan hadis2 sohih.

Sifat2 malaikat yang dikhabarkan oleh syarak:
Mereka diciptakan dari cahaya -(sohih muslim)
Berjisim ttpi tidak mempunyai roh semata2 mcm manusia- -(sohih bukhari)
Mereka bersayap seperti mana Nabi lihat-(surah Fathir ayat 1)
Mereka tidak berjantina- (surah Az-zUhruf ayat 19)
Mereka diberi kuasa untuk berbentuk dengan pelbagai bentuk -(surah Maryam)
Mereka boleh menjadi tentera Allah (surah al-Maarij ayat 4)
Mereka diciptakan seblum Nabi Adam (surah al-Baqarah ayat 30)
Mereka tidak menderhaka kepada Allah (surah al-Anbiya' 26-27)
Mereka cukup takut kepada Allah (surah ar_ra'd ayat 13)
Mereka amat2 dekat dengan Allah (surah an-Nisa172)

Ini sifat2 mereka yg perlu kita yakin dengan sepnuh hati kita tanpa membayangkan bagaimana sifat mereka...

Apakah kita dekat dgn Allah sepertimana malaikat? tidak...kita masih belum cukup bergelar kekasih Allah. tetapi siapakah kita? kita khalifah di bumi Allah...again...KITA KHALIFAH DI BUMI ALLAH... maka lakukanlah apa yang diperintahkanNya..mulakan hari kita dengan niat LillahiTaala..betulkan kembali niat kita. buat apa kita hidup di atas bumi Tuhan jika bukan keranaNya? Amar ma'ruf Nahi Mungkar...Lakukan apa yang disuruh dan menjauhi kemungkaran. Bukannya melakukan kemungkaran dan menjauhkan apa yang disuruh...

Sekiranya kalian ada muskil ape2 jangan segan bertanya pada ana. ana masih kurang ilmu agama tetapi boleh la jawab sikit2. jika ana tak dapat jawab, ana akan panjangkan kepada yang lebih arif dan yang lebih alim.

Wallahu a'lam...

View user profile http://www.luklukbaidoa.blogspot.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum